torsdag 21 juni 2012

Här skall vi bo!

Vi har fått se lite bilder på huset vi skall bo i om några veckor. Verkar rätt okej. Kunde kanske ha varit lite närmare vattnet, men man skall väl inte klaga... :-)



fredag 15 juni 2012

Nu är det snart verklighet

Om en månad är det två dagar kvar tills Anders börjar jobba som narkosläkare på Whakatane Hospital. Det känns inte lite overkligt, särskilt med tanke på att vi inte har varken resa eller boende klart ännu. Hade det varit en vanlig semester vi skulle på hade vi nog bokat både flyg och hotell vid det här laget.
I måndags kom en lastbil och hämtade fjorton lådor med saker som skall åka med båt till Nya Zeeland. Där åkte t.ex. kaffemaskinen, en del av Viggos leksaker, skor, väskor, skidkläder(!) mm. I bästa fall är sakerna framme om två-tre månader.

Det har nu gått drygt två månader sedan erbjudandet om arbete kom och vi tackade ja. Vägen dit var lång och krånglig med otaliga papper, intervjuer mm, men det var bara början... Den mängd pappersarbete som krävts efter det för att göra verklighet av planerna går knappt att beskriva. I morgon åker äntligen pappershögen med våra visumansökningar iväg till Nya Zeeländska ambassaden i London. Med lite tur är visumen klara innan vi måste åka. Annars blir vi hemlösa när hyresgästerna skall flytta in i vårt hus. Arbetslösa är vi ju redan...
Ett kilo papper