söndag 6 januari 2013

Ännu en månad (drygt)

Gott nytt år allihop!

Det är nu bara ett par dagar kvar innan vi tillbringat ett halvår här i Whakatane och Nya Zeeland. Tiden går verkligen otroligt fort. December är den första riktiga högsommarmånaden här, vilket förstås är väldigt konstigt för oss nordbor.

På självaste Anders-dagen (som inte braskade direkt) gick vi med vårt stora kompisgäng på senaste Bond-filmen "Skyfall". Biobesöket föregicks av restaurangmiddag, och självklart förväntades man komma i temaklädsel.

IMG 2883
Bond - eller var det Skönheten och Odjuret?
Redan i mitten av november såg vi de första tecknen på julens antågande i affärernas skyltning. Ingen större skillnad mot hemma alltså. Utom att det är lite knepigt att se julgranar och smällkarameller när man själv går klädd i shorts och flipflops.
Christmas in the Park är en årligen återkommande familjetillställning här i Whakatane, och självklart gick vi dit. Jag var dock jour, så besöket blev ganska kort. Viggo fick i alla fall leka lite.

IMG 2948


Ivan kommer!

Så kom han då äntligen - den förlorade sonen. Bara sådär ett dygn försenad efter en femtiotre timmar lång resa.

IMG 2951
IMG 2968
Gissa om mamma längtat!

Vi gjorde så gott vi kunde för att bjuda på så mycket Kiwi-liv som möjligt. Mycket tid tillbringades förstås vid vattnet.
IMG 2994
Precis som mamma en medfödd talang för surfning


IMG 3042

Lådbilsrace i Rotorua kan man inte heller få för mycket av. Eller som deras egen reklamslogan lyder - "Once is Never Enough!"
IMG 3087


God Jul!

Så vad gör man då en julafton i Nya Zeeland? Badar och surfar så klart!
IMG 3258
Ovanligt julkort
IMG 3226

Efter vattenlekarna ordnade vi faktiskt en liten jullunch hemma med en del traditionella inslag. Det fanns både griljerad skinka, Janssons frestelse, två sorters sill och köttbullar.

IMG 3274

Någon Kalle Anka blev det inte, men efter maten kom i alla fall tomten.
IMG 3284
Södra halvklotets sötaste!
Juldagen är ju egentligen den stora helgdagen i den anglosaxiska världen, men här i Nya Zeeland tar man inte så allvarligt på sådant. Så vi samlades med alla våra vänner för en mycket uppsluppen samvaro ute på landet. Det bjöds bland annat på "Flygande matta" - alla barn åkte på en bit heltäckningsmatta som drogs efter en traktor. Väldigt kul, det tyckte även en del av mammorna...

IMG 3393

Ivans sista dag hos oss var tyvärr lite regnig, men den blev ändå härlig. Vi åkte till Tarawera Falls - ett stort vattenfall inte så långt härifrån. Det var faktiskt den första plats vi besökte när vi kom hit, och även då regnade det. Dock var det kanske tjugo grader varmare den här gången, så vi kunde till och med bada nedanför vattenfallet. En häftig upplevelse. Vattnet var förvånansvärt nog riktigt varmt.

IMG 3466

IMG 3501

Även nyårsaftonen var en klart annorlunda upplevelse. Självklart tillbringades den utomhus alldeles bredvid vattnet. Fyrverkerier blev det i alla fall. Och en stor brasa av drivved på stranden.

IMG 3580

När man tröttnar på att bada i havet hela tiden (det har vi nog inte gjort än), åker man i stället till någon av de stora sjöar som finns lite inåt landet. Igår tillbringade vi större delen av dagen vid Lake Rotoma tillsammans med några vänner. Fantastiskt vackert, med varmt och kristallklart vatten. Vi åker nog tillbaka nästa gång vi inte orkar surfa mera.

IMG 3647

IMG 3667

IMG 3675

IMG 3700

Hoppas ni alla haft en riktigt god jul och att det nya året börjat bra. Vi påbörjar nu andra halvan av vårt år här i Nya Zeeland och vi lovar att försöka uppdatera vår blogg lite oftare. Några andra nyårslöften blir det inte.