söndag 30 september 2012

Två dagar på stranden


Vi har haft två riktigt härliga vårdagar här, med nästan tjugo grader i luften på lördagen och strålande sol. En hel del av vår bekantskapskrets samlades i den västra änden av vår långa strand för att surfa på de fina vågor som ofta finns där. Jag kollade med min arbetskamrat Kerry, som är en hängiven surfare, om vi kunde få en liten lektion. Han hade redan varit ute ett par timmar tidigt på morgonen, men hade inget emot att komma ner på stranden igen. Brädor till utlåning hade han också.
På väg ut för första gången
Vi kastade oss direkt på vågorna. Kerry hjälpte till genom att ge lite extra fart vid rätt tillfälle, och sedan var det bara att försöka ställa sig upp - lättare sagt än gjort (åtminstone för en av oss).

En hängiven instruktör
Och en fokuserad elev
Sanna visade sig vara en naturbegåvning. Redan efter tredje försöket lyckades hon komma upp på fötterna.


En härlig känsla!
Söndagen inleddes med att vi provkörde båten som vi skaffat tillsammans med två andra familjer. Den gick bra i vattnet, så nu ser vi fram emot första fisketuren.

Sedan var det dags för stranden igen. Vi lånade en surfbräda, packade kylväskan och gav oss i kast med vågorna. Sanna lyckades nästan direkt, den här gången helt utan hjälp, fånga flera vågor och stå upp på brädan hela vägen in till stranden. Inte illa för en nybörjare.




Själv har jag fortfarande bara lyckats bli väldigt blöt. Men kul är det i alla fall!

Viggo har också varit med förstås.



söndag 23 september 2012

Vintern rasat ut...

Nu är det vår här i Nya Zeeland. Nya blommor börjar dyka upp längs vägkanterna och träden är lite grönare. Ljusare och varmare har det också blivit. Den gångna helgen bjöd på två fantastiska dagar med klarblå himmel, spegelblankt hav och strålande sol. Självklart har vi tillbringat så mycket tid som möjligt utomhus, men något bad har det inte blivit. Det är fortfarande lite kallt för det. Vi prövade för ett par veckor sedan, men nu får det nog vänta ett tag.

Kallt!
På stranden har vi i alla fall varit. Och på vattnet.



Den största nyheten är nog att vi har köpt en båt tillsammans med två andra familjer. Den kommer att användas flitigt framöver. Särskilt när Emma avslutat dykkursen som vi anmält henne till. Då kan vi till exempel ordna sådana här till middag:

Gott!

Jobb och skola flyter på. Viggo tycker verkligen om att gå i skolan och han lär sig nya saker i rasande fart. Nu är det nästan inga problem att hänga med i undervisningen, och han använder mer och mer engelska ord och meningar. På den internationella "Talk Like a Pirate Day" klädde barnen ut sig. Det fanns bara kostymer i vuxenstorlek, så pappa fick leka skräddare och justera kläderna något.


Ahoy, ye land lubbers!

Arrr!

Det var allt för den här gången.


söndag 2 september 2012

Multisport

Idag åt hela familjen tidig frukost för att sedan ge oss iväg till den månatliga tävlingen som anordnas av den lokala multisportklubben. Sannas knä hindrade henne från att delta idag, men övriga familjen ställde upp.


Under sommaren är tävlingen ett triathlon med simning, cykling och löpning. Nu på vintern är simningen utbytt mot löpning, så det blir ett duathlon istället.
Viggo var först ut i familjen. Han deltog i yngsta åldersklassen. Pappa fick springa bredvid.






Det var lite jobbigt, men som tur var fick man saft och chokladbit när man gick i mål.


Jag och Emma ställde upp i vuxenklassen. Det var 2,5 km löpning, 10 km cykling och sedan löpning igen. Vi genomförde loppet tillsammans och kom faktiskt sist. Men kul var det, och vi skall definitivt göra om det nästa månad.

För att komplettera multisportandet tog vi en tur till simhallen på eftermiddagen. Sanna och Viggo badade medan jag fräschade upp mina dykfärdigheter tillsammans med min arbetskamrat Lee. Nästa helg hade jag kunnat åka på en dykresa till White Island, vulkanön här utanför kusten, men tyvärr är jag jour då, så det får vänta.