fredag 20 december 2013

Ökenvandring

Oj, vad tiden går fort. En hel vecka har passerat redan. Julen står för dörren, men det är inte det vi tänker mest på, om man säger så. Förra julen firades ju i värmen på stranden, och det lär väl bli något liknande i år.
Första veckan i Abu Dhabi har varit omtumlande och händelserik. Mest handlar allt om att anpassa sig till en helt ny kultur och att gå igenom den enorma mängd pappersarbete som fortfarande återstår innan vi är helt etablerade. Först skall jag få mitt arbetstillstånd klart, så att resten av familjen också kan få uppehållstillstånd. Sedan skall alla få nationellt ID-kort, sjukförsäkringskort och körkort (kanske inte Viggo). Varje papper skall stämplas minst sju gånger, på olika kontor utspridda runt staden. På varje ställe lämnas passfoton, kopior på andra (stämplade) papper, fingeravtryck, blodprover och så vidare. Ingen tycks bli stressad av köer med hundratals människor som väntar på sin tur. Allt tar sin tid, men till slut brukar det bli bra.
Som tur är får vi mycket hjälp, inte minst av den underbara familjen al-Ayoubi.
Häromdagen tog de med oss ut i öknen någon timmes bilresa härifrån, där vi tillbringade några timmar med att leka i sanddynerna, titta på solnedgången, grilla och ha det skönt. En något annorlunda upplevelse för oss nordbor.







I natt kom Emma, hon skall vara här hos oss i tre veckor. För att hämta henne på flygplatsen hyrde vi en bil. De flesta här har fyrhjulsdrivna monster, typ Toyota Landcruiser, Nissan Patrol mm. Vår bil är en...Mazda 2 - kanske Abu Dhabis minsta bil.  Det gäller att hålla sig undan. 
Eftersom det är fredag idag är det väldigt lugnt på stan. Fredagen är den stora helgdagen här, som vår söndag ungefär. Många affärer är stängda på förmiddagen och öppnar vid femtiden. Vi tänkte ta en promenad och titta i de affärer som är öppna.
Mer uppdatering en annan dag. 

2 kommentarer:

  1. Hello fam Sillén
    Ser ut som att ni har det bra där borta i värmen. Vi på Afternoon School (Eskilstuna) vill
    bara passa på att önska er en God Jul och Gott Nytt år. Må så gott - Vi följer era händelser
    här på er blogg. // Mr Bodén

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hello!

      Jotack, vi har det bra här. Mycket att vänja sig vid. Även här har man lov från skolan så här års, även om det inte kallas jullov. Kul att ni läser bloggen. Viggo hälsar att han saknar sina vänner (både vuxna och barn) ifrån skolan.
      God jul på er också!

      Radera