fredag 20 juli 2012

Djungelpromenad och skolbesök

I natt var jag jour för första gången här i Nya Zeeland. Det var lugnt och stilla hela natten ända till klockan kvart i åtta i morse, när vi satt och åt frukost. Då ringde telefonen och man ville att jag skulle komma in så snart som möjligt. Det tar ungefär tjugo minuter att köra (lagligt) till sjukhuset och jag visste att minst två kollegor skulle komma dit före mig, eftersom de med stor sannolikhet redan var på väg till jobbet. Mycket riktigt var jag tvåa på plats och kunde åka hem igen efter några minuter.

Sanna var i morse på fika med ett av traktens tjejgäng. De träffas varje fredag och fikar och går sedan ner till stranden för att surfa. Så nu är det bara att skaffa våtdräkt och börja öva.

Sedan var vi på Ohope Beach School och träffade Viggos nya klass och lärare. Han skall börja där på måndag. Vi har köpt skolväska, lunchbox och en enorm bunt med papper, pennor och annat skrivmateriel. Man står för allt sådant själv här - själva undervisningen är dock gratis. Skolan är verkligen jättefin med stora öppna ytor och mycket utomhusaktiviteter. Det känns bara lite konstigt att vår lilla kille skall börja skolan redan. Han verkar dock tycka att det är spännande.

Vi passade på att utforska lite av våra omgivningar idag.



Man fick inte ta med sig hundar dit, för då kunde det gå illa...

Några Kiwifåglar såg vi inte, troligen mest på grund av att Viggo pratade oavbrutet under hela vandringen. Det var väldigt vackert inne i skogen i alla fall, och vi fick en rejäl promenad.



Emma hade med sig en kompis hem från skolan idag som skall sova över. Vi hade planerat att göra egna pizzor, men jag är inte riktigt kompis med torrjäst (färsk jäst verkar inte finnas här). Det fick bli en nödlösning - pizza på sconesdeg - men det smakade bra i alla fall.

Eftersom Emma inte tagit sig an utmaningen så kommer bilden här:


Ha ha!

1 kommentar:

  1. I Sverige har vi skyltar som varnar för stora älgar, ni har på små kivifåglar... Hahaha. Är dock lite avis på den underbara djungelnaturen. Hoppas det går bra för barnen i skolan. Kram på er o Sanna, du kommer bli en hejjare på att surfa :-).

    SvaraRadera