söndag 15 juli 2012

Väder

Idag har det varit ganska rejält regnigt och blåsigt. Känns ungefär som Sverige veckorna innan vi åkte. Vi har hunnit med att handla lite mer saker till huset och lite nya leksaker till Viggo. Emma har jobbat lite med att fräscha upp sina mattekunskaper inför skolstarten imorgon.

Att handla mat i Nya Zeeland är ett rent nöje. Vi har hunnit prova alla de tre stora mataffärerna i stan. Idag tog vi en tur till Pak'n Save, som skall vara ett billighetsalternativ. Det kan man inte tro när man ser den här grönsaksdisken. Allt är odlat i Nya Zeeland och av jättefin kvalitet.

På eftermiddagen tog jag, Sanna och Viggo en promenad ner till stranden i regnet. Det var ganska mäktigt att se vågorna rulla in. Viggo var lite försiktig i början men blev sen mer och mer våghalsig ända tills han ramlade i och badade med alla kläderna på. Så han blev först med att bada i Stilla Havet.


Igår natt gungade huset till av en liten jordbävning. En ny upplevelse för oss, men sannolikt vardagsmat för Nya Zeeländarna. Viggo tyckte det var ganska kul att sängen skakade. Emma märkte ingenting.

Imorgon börjar vardagen.


1 kommentar:

  1. Ni har då hunnit med mycket på kort tid :-) shopping, jordbävningar m.m. Börjar ni komma i ordning?
    Tror hela c-op följer er på bloggen, till o med lilla Kattis försökers sig på att skriva till er (försökte hjälpa henne, får se hur det går) Jaha, ska trotsa regnet här hemma o följa m grabbarna o titta på Sean banan (tänk vad ni missar.....) ;-)
    Stor kram fr Lotta

    SvaraRadera