söndag 29 juli 2012

Värme

Vi har ju skrivit en del om hur kallt det är här i huset på nätterna. Det blir lite bättre när det är mulet, men klara nätter sjunker temperaturen inomhus till under tio grader...brrr. Då är det tur att det finns en öppen spis bredvid matplatsen.

Igår skaffade vi också elektriska filtar att ha i sängarna på natten. Det gjorde verkligen susen. Nu behöver man inte längre sova i underställ.

Den största värmen vi upplevt var dock mänsklig. I går kväll knackade det plötsligt på dörren. Utanför stod en man som vi träffat som hastigast på Emmas tennisträning i fredags (hans dotter tränar i samma grupp). Han hade med sig en pickup lastad med prima brasved som han skänkte till oss för att vi inte skulle behöva frysa. Det går knappt att hitta ord för att beskriva hur tacksam man blir av sådan omtanke. Värme, som sagt.

Annars har vi det helt fantastiskt. Vädret är lite växlande, men för det mesta hinner vi vara ute åtminstone lite varje dag. Stränderna här omkring är verkligen vackra, och det lär inte bli sämre till sommaren.



Idag fick Viggo sin cykel. Nu behöver vi bara skaffa hjälm, sedan skall vi ut och köra i mountainbikeparken.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar