lördag 21 juli 2012

Fotboll och löpning

I onsdags gjorde Viggo debut i Ohopes fotbollslag, och idag var det dags igen. På lördagar samlas alla stadens fotbollslag på en stor gräsyta för att träna och spela korta vänskapsmatcher. Viggos lag har blåvita färger.



Det är ganska fascinerande att han verkar svara bättre på tränarens anvisningar här än hemma i Sverige, trots att han inte förstår engelska... Kanske är det för att tränaren här bjuder på godis efter träningen.

För oss vuxna fanns det kaffe att köpa i bakluckan på en skåpbil. Ingen pumptermos där inte - utan en riktig espressomaskin som gjorde superbt kaffe. Men vad väntar man sig med det här namnet:

Vägen hem gick med bil för resten av familjen medan jag klev av och sprang hem längs en av de historiska vandringslederna som finns mellan Whakatane och Ohope. Vackert så det förslår, men väldigt kuperat och krävande. 




En sträcka kan man bara passera vid lågvatten, eftersom den annars kräver att man vadar flera hundra meter.


De sista sju kilometrarna är flack löpning längs "vår" strand - Ohope beach. Härligt med Stilla Havet brusande vid sidan hela vägen hem.


Sanna hann också med en löprunda innan vi avrundade med lite lördagsmys på hederligt svenskt maner - tacos och Scrabble.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar